COBE arkiteker & Euro Group har udviklet et æstetisk nyt design for Euro Group

Nutidens byrum har stadig flere bløde overgange mellem offentlige og private sfære, fortidens baggårde bliver færre og færre. Det skaber et fornyet krav til de æstetiske kvaliteter ved vores affaldssystemer, der i mange tilfælde i dag bliver synligt fremtrædende elementer i de offentlige rum.

Cobe har i samarbejde med EuroGroup skabt serien Grobe, der som produktfamilie kan håndtere alle de alment kendte affaldssituationer for boligområder, kontor og let industri.

Serien består af både nedgravede containerløsninger samt løsninger over jorden.

Det formmæssige afsæt er med let aflæselig inspiration fra det simple hus med saddeltag sådan som et hvert barn ville tegne det. Den vinklede top fungerer både som enkelt overdækning og afvanding, men giver også en flade for indkast der ligger synligt og ergonomisk naturligt for alle brugere af anlægget.

Materialerne i stål og aluminium er hårdføre, ærlige og vil holde til mange års brug. Der er ikke tilført unødvendige overfladebehandlinger og alle komponenter kan skilles ad for let udskiftning/genbrug. Siderne er i plademateriale med profilering der giver et raffineret lys/skyggespil og mindsker risikoen for opklæbning af plakater mm.

Billedet i højre side er fra Operaparken, hvor vi har etableret et antal nedgravede i Grobe design.

Du kan læse mere om Euro Grobe her…!